Szakmai önéletrajz

Az általános iskola elvégzése után a budapesti Varga Katalin leánygimnáziumban érettségiztem 1964-ben. Még ebben az évben felvételt nyertem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára, ahol 1970-ben szereztem diplomát cum laude minősítéssel.
1970. októberétől a SOTE I. sz. Szemklinikáján klinikai gyakornokként, majd 1972-től egyetemi tanársegédként dolgoztam. Szemészetből 1976-ban tettem szakvizsgát jeles eredménnyel. 1986-ban egyetemi adjunktusnak neveztek ki. A Szemklinikán eltöltött évek során a szemészet minden területén jártasságot szereztem, fő érdeklődési területem azonban a gyermekszemészet volt. 1976-tól a klinika gyermekrendelését vezettem, a SOTE I. sz. Gyermekklinikájának szemészeti konziliáriusa lettem. Konziliáriusként a SOTE II. Nőgyógyászati Klinikáján lévő Perinatális Intenzív Centrumának és a Központi Katonai Kórház Gyermekosztályának munkájában is részt vettem. Számos tudományos előadást tartottam különböző hazai fórumokon, közleményeim hazai és külföldi szaklapokban jelentek meg elsősorban gyermekszemészeti témakörökben.
1991-ben kinevezést nyertem a Heim Pál Gyermekkórház Szemészeti osztályának élére. Feladatom az akkor indult 10 ágyas fekvőbeteg osztály megszervezése, felszerelése, beindítása volt. Osztályunk elsősorban műtétek végzését tűzte ki célul, de a nem műtéti esetek kivizsgálását és kezelését, sérültek ellátását is vállaltuk. Nagy forgalmú ambulanciánkon járóbeteg ellátás keretében gondoztuk pácienseinket. Osztályunk speciális ellátást biztosított kancsalság műtéti korrekciója, a könnycsatorna veleszületett elzáródása, a szemhéjak plasztikai műtétei során, foglalkoztunk a rejtett kancsalság polateszttel történő vizsgálatával, és hasábos kezelésével is.
Az osztályvezetői főorvosi beosztásból 2007. október 1-től nyugdíjba mentem, magánrendelőmben azonban tovább folytatom szakmai tevékenységemet, eddigi gondozottjaimat és az új pácienseket várom minden péntek délután 14 és 17 óra között előzetes telefonbejelentkezés után a II. kerület Kapás u. 26-44. szám alatti rendelőmben. Időpontkérés az (1) 201-5235-ös telefonszámon 10 és 18 óra között.